Taghtam Deh Keman Notaları

Farid Farjad Taghtam Deh keman notaları

4.5 2 oylar
Article Rating
Paylaş

View Comments

  • Evet. Çok güzel bir parça. Bu eserin sahibi olan Farid Farjad mükemmel bir sanatçı, çok yetenekli ve müzik hayatının bir parçası olmuş. Bu kadar harika bir enstrümanı ancak böyle biri bu kadar güzel çalabilir zaten. Farid Farjad'ın diğer parçalarını da dinleyin derim. Özellikle Gnossienne'ye bayılıyorum. Asıl vatanı olan İran'dan, müzik yaptığı için sürülmüş. Yanlış bilmiyorsam İran'da müzik haram ilan edilmiş çünkü. Ve bir yerde okuduğuma göre, yurt özlemini kemanına yansıtmış. Zaten bu parça da YouTube'de "Keman Ağlıyor" diye de geçiyor. Gerçekten harika.

  • Sanırsam bu parçada pozisyon gerekmiyor, parçanın orijinali re telinden başlıyor ama parçanın melodisi tamamen aklımda değil o yüzden net bir şey söyleyemeyeceğim.

  • Hangi telden başlanacağı konusunda yanlışlıklar yapılmış ama çoğu kişinin umursamayacağı ayrıntılara yer verilmiş (örneğin ilk sayfanın ilk satırının son beş notası), bir parçanın notasını bu kadar ancak ciddi anlamda mutlak/absolut kulak sahibi bir kişi yazabilir. Yanlışlık düzeltildiği takdirde çok daha iyi olabilir. Tebrikler.

  • Bu eseri Notaya alan Kim ise yanlış almış ...Başlangıç teli kemanda kalın re ama burada ince telden başlamış yani alakası yok...