Sarı Gelin Notaları

Ünlü Ermeni halk ezgisi Sarı Gelin (Erzurum Çarşı Pazar) notaları. Kemancılar.net farkı ile.. PDF, JPEG ve yazılı notaları

*pdf formatında indirmek için http://kemancilar.net/wp-content/uploads/2014/04/sari-gelin.pdf

Sarı Gelin Notaları yazıyla:

si=si(b) mi(b)

SOL SOL SOL SOL RE

RE Mİ DO DO Sİ RE DO

DO RE DO Sİ Sİ LA DO

Sİ DO Sİ LA LA SOL Sİ DO

LA Sİ SOL SOL

SOL FA Mİ(natural) FA RE

RE RE RE DO RE

SOL FA Mİ(naturel) FA RE

RE RE RE DO RE

DO DO RE(b) DO Sİ

DO RE(b) Sİ LA Sİ

Sİ DO LA SOL Sİ DO

LA Sİ SOL SOL

5 2 oylar
Article Rating
Paylaş

View Comments

  • Ne ermenisi. Azerbaycan halk müziği Sarı Gelin. Ermenilerde sarı gelin sözleri yok. Bıktık artık bu yalan bilgileri her seferinde görmekten. Kim bunu yazmışsa değiştirsin hemen. Aksi taktirde kültürümüze çamur atılmış anlamına gelmektedir. Hem de özü bir, dili bir kardeşlerimiz tarfından.

  • Türk kardeşlerimiz olarak sizlerden böyle hassas önemli konularda araştırarak doğrusunu yazmanızı beklerdik... Biz Azeriler için tarihimiz, kültürümüz, müziğimiz herşeyimiz önemli. Nasıl bizler sizin kültürünüze müziğinize herşeyinize saygıyla yanaşıyorsak sizlerden de beklentimiz yalnız bu

  • Bu Azerbaycan halk müziğidir! Azerbaycan Cumhuriyyeti, İran, İrak və Türkiyede yaşayan türkler arasında yayılmış bir müziktir. Lakin bu musikini son dönemlerde türklerle yanaşı ermenilər de ifa ediyorlar. İlk defa 1930-cu illerin başlangıcında Asef Zeynallı tarafindan nota yazılmış fortepiano üçün işlenmiştir. Müziğin musikisi altında ifa olunan eyni adlı Azerbaycan halq dansı da mövcuttur.
    (Linke tıklayarak bakınız: https://az.m.wikipedia.org/wiki/Sarı_gəlin )

  • çok güzel bi site emeğinize sağlık . bir de notaları yazarken pozisyon geçişlerini de yaparsanız çok sevinirim . teşekkürler :)

  • Sarı gelin eseri faklı ezgilerle yorumlanabilir. Hatta iyi bir müzik kulağına sahipseniz hakim olduğunuz ensturman ile ekleme yapabilirsiniz. Resimdeki Cihat Aşkın'ın çaldığı ermeni ezgileri ile yararlanılmış, sanat müziği için yine faklı bir ezgi bulunuyor. Yani eser farklı kültürlerde yorumlanabilir.
    farsi:https://www.youtube.com/watch?v=I4PJTCpemJ0
    ermeni(müzik/ezgi):https://www.youtube.com/watch?v=tIZYS0tqe5Y
    azeri:https://www.youtube.com/watch?v=-6ANDjaLqC8
    karışık :https://www.youtube.com/watch?v=eztTni6wUZI
    ve dahası bulunuyor..

    • Sari Gelin ermeniciklerin ezgisi falan deyil Azerbaycan Xalq Mahnisidir... Sizde turksunuz nasil boyle yaparsiniz bize??? Hemde boyle en hassas konuda?!! Sari Gelin hep Azerilerin olmusdur olacak bunu hic bir sey degistiremez!!